logo
ارسال به سراسر کشور

ارسال در کمترین زمان ممکن

آنچه در این مقاله میخوانید
بهترین برند روان کننده بتن کدام است
آنچه در این مقاله میخوانید

بهترین برند روان کننده بتن کدام است

استفاده از بهترین برند روان کننده بتن یک مرحله بسیار مهم و کاربردی در عملیات بتن ریزی به شمار می‌رود. انواع روان کننده‌ها بسته به نوع پروژه، اسلامپ هدف، عیار و حجم بتن پروژه و… در موقعیت‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اکثر محصولات کاربردی در ایران از نوع پلی کربوکسیلاتی، لینگو، نفتالین و… می‌باشند. هر یک از این محصولات تاثیر قابل توجهی در روانی بتن بجا می‌گذارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید. اگر نمی دانید که روان کننده بتن چیست مقالات ما را در این باره مطالعه نمایید.

اهمیت استفاده از روان کننده بتن

روان کننده بتن یا کاهنده آب (Plasticizer) یکی از مهم‌ترین مواد لازم در ساخت بتن به شمار می‌رود. افزودنی‌های بتن معمولاً از مواد آلی تشکیل می‌شوند. استفاده از بهترین برند روان کننده بتن باعث کاهش 5 تا 12 درصدی آب موجود در بتن می‌شود و بدین ترتیب در جهت رساندن انسجام و تراکم بتن به حد استاندارد فوق‌العاده موثر واقع می‌شود.

شایان ذکر است که بدانیم برخی از روان کننده‌های بتن از تاثیرات دیگری همچون زودگیری، کندگیری یا هوازایی نیز برخوردار می‌باشند.

بهترین برند روان کننده بتن چیست

بهترین برند روان کننده بتن چیست

استفاده از بهترین برند روان‌کننده بتن در جهت بالا بردن کیفیت پروژه و افزایش مقاومت سازه تاثیر قابل توجهی برجای خواهد گذاشت. در ادامه با دو برند مطرح و اصلی در این زمینه آشنا می‌شویم:

MasterPlast 504

این برند پرمصرف در جهت افزایش مقاومت بتن در مدت زمانی کوتاه بسیار موثر است. اغلب از این برند با هدف بتن ریزی در فوندانسیون ساختمان یا ساخت سقف و ستون استفاده می‌کنند. بکارگیری این برند در کنار افزایش مقاومت بتن، با دو مزیت دیگر یعنی افزایش اسلامپ در بتن و کاهش مقدار آب نسبت به سیمان نیز همراه می‌گردد.

این برند در بسیاری از پروژه‌های بزرگ مانند سدسازی و برج سازی مورد استفاده قرار گرفته است. برند MP 504 براساس استاندارد های ASTM C494 و ISIRI 2930 تولید می‌شود.

MasterPlast 601

از نظر خیلی از افراد مدل MasterPlast 601 بهترین برند روان کننده بتن به شمار می‌رود چرا که این برند یک روان کننده قوی و منحصر به فرد است که به بالا رفتن میزان مقاومت بتن منجر می‌شود. این مدل روان کننده بتن بر پایه لیگنو سولفونات ساخته می‌شود.

این برند در شرایط اقلیمی معتدل با حفظ اسلامپ بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد و اختلاط آب را تا ۵ درصد کاهش می‌دهد. در هنگام به کار بردن این روان‌کننده در بتن نیازی به اضافه کردن آب وجود نخواهد داشت. این روان کننده باعث ایجاد روانی مطلوب در بتن می‌شود و از طرفی ژل بتن را نیز افزایش می‌دهد. افزایش ژل بتن موجب حفظ مقدار استاندارد آب شده و چسبندگی داخلی مخلوط را نیز افزایش می‌دهد.

این محصول در بتن‌های معماری و بتن درجا به عنوان بهترین برند روان کننده بتن بیشترین کاربرد را دارد. این روان کننده در بتن هایی که حاوی ترکیبات پوزولان همچون خاکستر، میکروسیلیکا و روباره هستند نیز استفاده می‌شود. از جمله مهم‌ترین مزایای این برند عبارت اند از:

  • کاهش میزان جداشدگی در روان شدن محصول
  • افزایش قابلیت پمپ پذیری بتن اشاره
  • کاهش مقدار آب مورد نیاز در بتن
  • بهبود وضعیت پرداخت پذیری
  • افزایش کارایی بتن تازه

این محصول براساس استاندارد های Type A  ASTM C 494، EN 934-2- TABLE 2 و همین‌طور ISIRI 2930-TABLE 2 تولید می‌شود.

روش تشخیص بهترین برند روان کننده بتن

روش تشخیص بهترین برند روان کننده بتن

جهت تشخیص یک فوق روان کننده مرغوب، ابتدا باید از برخی اطلاعات کلی در خصوص انواع بنیان‌های شیمیایی این محصول برخوردار شوید.

همچنین جهت انتخاب بهترین برند روان کننده بتن باید به پروژه مدنظر خود نیز توجه کافی نشان دهید. برخی از نکات مرتبط با این امر عبارت هستند از:

  • شرایط آب و هوایی محل بتن ریزی
  • نتیجه دلخواه مورد انتظار
  • مقطع سازه مدنظر
  • عیار بتن مصرفی
  • بودجه مد نظر

علت اختلاف قیمت انواع برند روان کننده بتن

گاهی مشاهده می‌شود که قیمت یک محصول فوق روان کننده بتن با دیگر مدل‌های موجود تفاوت چشمگیری دارد. این مساله ممکن است در میان انواع محصول و برند به یک موضوع گیج کننده تبدیل شود؛ بنابراین چه باید کرد؟

بنیان پلی کربوکسیلات اتر، با توجه به مواد اولیه گران‌قیمت آن و همچنین تاثیر گذاری بیشتر بر روانی و مقاومت بتن، در مقایسه با سایر بنیان‌ها (همچون نفتالین سولوفونات و لیگنو سولوفونات) از قیمت بیشتری برخوردار است.

برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های این دو دسته از محصولات عبارت هستند از:

  • تفاوت در مواد اولیه پلی کربوکسیلات اتر
  • درصد خلوص ماده خالص کربوکسیلات (هرچه درصد سالید فوق روان کننده انتخابی بیشتر باشد، میزان مصرف آن نیز کاهش خواهد یافت و بالطبع هزینه‌های نهایی نیز کمتر خواهد شد.)
  • خالص بودن فوق روان کننده (متاسفانه با افزایش قیمت مواد اولیه، برخی از تولید کنندگان دست به ترکیب پایه‌های گوناگون می‌زنند. این موضوع به مرور زمان تاثیرات بسیار بدی را برای سازه بتنی به دنبال خواهد داشت.)

سخن پایانی

مجموعه امامیان با بیش از 50 سال سابقه در عرصه تولید و عرضه قطعات و کفپوش های بتنی، همه روزه جهت ارائه خدمات و مشاورات مربوطه در خدمت مشتریان گرامی می‌باشد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *