logo
ارسال به سراسر کشور

ارسال در کمترین زمان ممکن

آنچه در این مقاله میخوانید
انواع روش نصب بتن اکسپوز کدامند؟
آنچه در این مقاله میخوانید

انواع روش نصب بتن اکسپوز کدامند؟

پیش از پرداختن به روش نصب بتن اکسپوز باید گفت که در واقع اگر برای نمای ساختمان به دنبال یک متریال با دوام هستید که نیازی به تعویض نداشته باشد، ما به شما استفاده از بتن اکسپوز را پیشنهاد می‌دهیم. این محصول پتانسیل طراحی تقریباً نامحدودی دارد و در موارد بی‌شماری قابل استفاده است. با این حال تضمین کیفیت این متریال ارتباط مستقیمی با روش نصب آن دارد؛ به عبارت دیگر اگر اجرای این محصول به خوبی صورت نگیرد، ممکن است نتیجه نهایی ضعیف و حتی ناپسند جلوه کند. نصب بتن اکسپوز به روش‌های مختلفی انجام پذیر است. در ادامه این مطلب با انواع روش‌های نصب بتن اکسپوز آشنا می‌شویم.

انواع روش نصب بتن اکسپوز

انواع روش نصب بتن اکسپوز

به طور کلی 3 روش نصب بتن اکسپوز وجود دارد که عبارت هستند از:

  • اجرای خشک (نصب پیچی و جوشی)
  • اجرای دوغابی
  • اجرای چسبی

نکته: در این راستا همکاری با یک تیم کاربلد و متخصص اهمیت زیادی دارد، در غیر این صورت ممکن است به نتیجه دلخواه دست نیابیم.

روش نصب بتن اکسپوز به صورت خشک

استفاده از روش خشک به دلیل مزایایی همچون افزایش سرعت اجرایی و کاهش میزان پرتی مصالح بسیار پرطرفدار است. روش نصب بتن اکسپوز به صورت خشک ابتدا با زیرسازی شروع می‌شود. بدین صورت که باید به شاسی کشی نمای ساختمان بپردازیم و پس از آن تایل‌های بتن اکسپوز را با استفاده از یراق آلاتی همچون واشر، پیچ و نبشی به بخش زیرسازی شده متصل کنیم.

اساساً در جهت اجرای پانل‌های استاندارد بتن اکسپوز به روش خشک، از 4 الی 6 یراق استفاده می‌شود. در نصب پانل‌های لارج یراق آلات بیشتری بکار گرفته می‌شود.

روش نصب بتن اکسپوز به صورت خشک در دو حالت امکان پذیر است:

  • نصب پیچی
  • نصب جوشی

نصب پیچی

در این روش باید از پانل‌های سوراخ دار استفاده کنیم. سرعت اجرایی این روش در مقایسه با دیگر روش‌های نصب بتن اکسپوز بیشتر است. در نصب پیچی ابتدا باید با استفاده از قوطی‌های عمودی و افقی فلزی به زیرسازی کار بپردازیم.

نصب جوشی

برای نصب بتن اکسپوز به روش جوشی باید پنل‌های خاصی را سفارش دهیم. در چهار گوشه این پنل‌ها و حدوداً پشت سوراخ‌های پنل، میلگرد های انتظار (شماره 10) تعبیه شده است. این میلگردها به شبکه‌ی مِش داخل تایل‌ها وصل می‌شوند و با جوشکاری به شاسی پشت تایل‌ها اتصال پیدا می‌کنند.

نصب بتن اکسپوز به روش چسبی

روش نصب بتن اکسپوز با استفاده از چسب معمولاً در نمای داخلی کاربرد دارد. این روش پس از آماده سازی سطح قابل اجرا خواهد بود. شایان ذکر است که سطح زیرین در زمان نصب با چسب، باید از حالت زبری برخوردار باشد.

از همین روی در روش نصب بتن اکسپوز با استفاده از چسب، ابتدا به تیشه کاری سطح زیرین می‌پردازند و سپس بر روی آن پرایمر مخصوص می‌زنند. در ادامه پس از گذشت مدت زمان معین، نصب پانل آغاز می‌گردد.

پس از گذشت این زمان و پیش از نصب این محصولات، پشت هر یک از پنل‌های بتن اکسپوز شکاف‌هایی با عمق یک تا دو سانتی‌متر ایجاد می‌شود و سپس این پنل‌ها از طریق همین نقاط و با استفاده از چسب مخصوص کاشی به سطح زیرین اتصال پیدا می‌کنند.

نصب بتن اکسپوز به روش دوغابی

در اجرای بتن اکسپوز به روش دوغابی، اتصال تایل‌ها توسط ملات (دوغاب) با حداقل ضخامت 3 سانتی متر انجام می‌شود. در این روش نصب بتن اکسپوز دوغاب مورد نظر ما از مصالح زیر تشکیل می‌شود:

  • ماسه
  • سیمان سیاه
  • سیمان سفید
  • چسب بتن
  • آب

در این روش برای اتصال بهتر پانل های بتنی اکسپوز و ملات پشت آن از اسکوپ‌هایی به شکل مش‌های نصب شده در قسمت پشت پانل استفاده می‌کنند. روش نصب بتن اکسپوز با استفاده از دوغاب، معمولاً برای نصب بتن در کف بیشترین کاربرد را دارد.

نکات نصب بتن اکسپوز

یکی از مهم‌ترین نکات نصب بتن اکسپوز طراحی دقیق نقشه‌های شاپ است، در این نقشه‌ها ابعاد و اندازه پنل‌های بتن اکسپوز با تمام جزئیات لحاظ می‌گردد و بدین ترتیب کیفیت نهایی کار به طرز قابل توجهی افزایش می‌یابد. همچنین با استفاده از نقشه‌های شاپ می‌توان میزان پرتی مصالح را نیز کاهش داد.

متریال نصب بتن اکسپوز

دوغاب مورد استفاده جهت نصب بتن اکسپوز شامل ماسه، سیمان سیاه و سفید، چسب بتن و آب می‌شود. اما همانطور که تا اینجای مقاله دریافتیم، در دیگر روش‌های اجرا از چسب، میلگرد و انواع یراق آلات استفاده می‌شود.

دستمزد نصب بتن اکسپوز

دستمزد نصب بتن اکسپوز

دستمزد نصب بتن اکسپوز معمولاً بر اساس متر مربع کار شما محاسبه می‌گردد. همچنین عوامل دیگری همچون عرف و اساس نامه‌های صنف کاری در کنار حرفه و تجربه گروه اجرایی نیز در فاکتور نهایی تاثیرگذار می‌باشند.

درزگیری بعد نصب بتن اکسپوز

پس از نصب پانل‌های بتن اکسپوز در کنار یکدیگر، باید فواصل بین این پنل‌ها را با استفاده از چسب مخصوص پلی آرتان پر کنیم. درزگیری و چسب کاری این پنل‌ها باید توسط نیروی متخصص صورت بگیرد.

سخن پایانی

مجموعه امامیان با بیش از 50 سال سابقه در عرصه تولید و عرضه قطعات و کفپوش های بتنی و روان کننده بتن و … همه روزه جهت ارائه خدمات و مشاورات مربوطه در خدمت مشتریان گرامی می‌باشد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *