امروزه برخی مواد افزودنی همچون رزین سنگ مصنوعی از جایگاه ویژهای در صنعت ساختمان سازی برخوردار میباشند، چرا که به تولید کنندگان کمک میکنند تا بتوانند با صرف انرژی و زمان کمتر، به کیفیت بالاتری در تولید محصولات خود دست پیدا کنند.
در تولید سنگ مصنوعی باید از رزین استفاده نمود تا بتوان چسبندگی لازم را بین مواد ایجاد کرد. این ماده افزودنی از شباهت زیادی به روان کننده ها برخوردار میباشد؛ در ادامه این مطلب به طور مختصر و مفید به بررسی این رزین سنگ مصنوعی میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
رزین سنگ مصنوعی چیست
رزین سنگ مصنوعی آلفا از خانواده رزینهای اپوکسی میباشد. ساختمان شیمیایی این رزین به نحوی است که آن را در برابر مواد شیمیایی مقاوم میکند. اساساً رزینهای آلفا از چسبندگی بالایی برخوردارند و همچین ابعاد قالب مد نظر را به خوبی حفظ میکنند.
این مواد بعد از پخت استحکام و مقاومت بی نظیری در مقابل سایش از خود نشان میدهند. همچنین رزین سنگ مصنوعی در برابر حرارتهای بالا نیز مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهد.
رزین سنگ مصنوعی از عملکردی مشابه با روان کنندههای بتن برخوردار است. هنگامی که سیمان به آب اضافه میشود به علت چسبندگی سیمان، احتمال کلوخه شدن مواد به شدت افزایش مییابد. استفاده از رزین سنگ مصنوعی برای رفع این مشکل نیز کاربرد زیادی دارد.
کاربرد رزین سنگ مصنوعی
مهمترین هدف استفاده از رزین افزایش زیبایی و دوام سنگ مصنوعی میباشد. معمولاً سنگی که در نمای ساختمان استفاده میشود در برابر عوامل مخرب محیطی همچون تابش نور خورشید یا برف و باران آسیب پذیر است.
از طرفی با استفاده از رزین سنگ مصنوعی سطح این محصول براق شده و نور کمتری را به خود جذب میکند. همچنین به علت خاصیت ضد آبی و آب گریزی، از تخریب سنگهای نما در مقابل بارش باران حفاظت میکند. از طرفی به علت مقاومت پایین رزین سنگ مصنوعی در برابر بار و ضربه، این ماده در تولید سنگ کف کاربرد چندانی ندارد.
رزین سنگ مصنوعی مادهای است که در موارد زیر بیشترین کاربرد را دارد:
- ساخت موزاییکهایی با ضخامت کمتر و مقاومت بیشتر
- ساخت بتنهای پیش ساخته با مقاومت مکانیکی بالا
- ساخت بتن باکیفیت با مقاومت مکانیکی بالا
- ساخت کفپوش با مقاومت بالاتر
- ساخت سنگهای مصنوعی
- ساخت سمنت پلاست
مزایای رزین سنگ مصنوعی
- این محصول باعث افزایش مقاومت فشاری بتن و کاهش نفوذ پذیری آن میشود.
- بهینه سازی سیکلهای محافظت برای تولید با راندمان و مصرف انرژی پایین
- تولید دینامیک / بتن پلاستیک روان با نسبت سیمان آب کم
- رزین، اسلامپ یا روانی بتن را افزایش میدهد.
- هوای اضافی بتن را تا 70 درصد کاهش میدهد.
- با انواع سیمان در بتن سازگاری دارد.
- کوتاه سازی زمان جداسازی از قالب
- کاهش آب تا درصدی بسیار بالا
- مقاومت اولیه فوق العاده
- بهبود شکل ظاهر سطح
تشخیص رزین سنگ مصنوعی با کیفیت
پایه اصلی رزین سنگ مصنوعی مادهای به نام پلی کربوکسیلات اتر میباشد که با افزودنیهای دیگر تقویت شده است. جهت شناخت یک رزین سنگ مصنوعی با کیفیت باید پیش از هر چیز به غلظت آن توجه کنیم. در این خصوص میتوان از دستگاه آون کمک گرفت و این محصول را مورد آزمایش قرار داد. با استفاده از این دستگاه درصد مواد جامد مصرفی در آن را تشخیص میدهیم.
همچنین در روشی دیگر نیز میتوان با آزمایش میزان هوای درون رزین آن را مورد سنجش قرار داد. افزودنی رزین سنگ مصنوعی تنها مجاز است تا میزان هوای مشخصی را به مخلوط سنگ مصنوعی وارد نماید، در غیر این صورت مقاومت سنگ مصنوعی کاهش خواهد یافت.
سخن پایانی
مجموعه امامیان با بیش از 50 سال سابقه در عرصه تولید و عرضه قطعات و کفپوش های بتنی، همه روزه جهت ارائه خدمات و مشاورات مربوطه در خدمت مشتریان گرامی میباشد.