logo
ارسال به سراسر کشور

ارسال در کمترین زمان ممکن

آنچه در این مقاله میخوانید
فوق روان کننده بتن یا ابر روان کننده بتن چیست + کاربرد آن
آنچه در این مقاله میخوانید

فوق روان کننده بتن یا ابر روان کننده بتن چیست + کاربرد آن

فوق روان کننده بتن شامل ترکیباتی می‌شود که بدون نیاز به آب اضافی، باعث افزایش کارایی و قابلیت روان شدگی بتن می‌شود. این افزودنی‌ها زیر مجموعه‌ای از محصولات کاهنده آب به شمار می‌روند. انواع روان کننده بتن چیست که باعث افزایش مقاومت بتن می‌شوند و احتمال ترک خوردگی حرارتی در بتن را به حداقل می‌رساند.برای اطلاع مقالات ما را د این ارتباط بخوانید و با ما در اینجا در ارتباط با فوق روان کننده بتن  همراه باشید.

فوق روان کننده بتن چیست

روان کننده‌های بتن برخی مواد آلی هستند که گاهی با مواد معدنی نیز ترکیب می‌شوند. انواع فوق روان کننده بتن با هدف افزایش مقاومت بتن از طریق کاهش نسبت آب به سیمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از این مواد با حفظ کارپذیری در حد مخلوط بدون افزودنی صورت می‌گیرد. در واقع حفظ کارپذیری با کاهش مقدار سیمان جهت کم کردن گرما ناشی از هیدراسیون در بتن حجیم یکی دیگری از اهداف استفاده از فوق روان کننده بتن می‌باشد.

محصولات فوق روان کننده بتن در انواع مایع و پودر موجود هستند. در اکثر موارد این افزودنی‌ها در محل اجرای پروژه به بتن اضافه می‌شوند. زمان گیرش بتن بر پایه ویژگی‌های مختلف این افزودنی همچون ترکیب شیمیایی، مقدار مورد استفاده و نحوه واکنش آن با دیگر مواد متغیر است.

کاربرد های فوق روان کننده بتن

کاربرد های فوق روان کننده بتن

به طور کلی محصولات فوق روان کننده بتن به جهت بهبود کارایی، افزایش چگالی، بهبود پرداخت سطح بتنی و افزایش تراکم آن استفاده می‌شوند. برخی دیگر از مهم‌ترین کاربردهای محصولات فوق روان کننده بتن عبارت هستند از:

  • اجرای بتن ستون‌ها، دال‌ها، پی‌ها، دیوارها و پل‌ها و…
  • بتن ریزی در مقاطع با تراکم آرماتور بالا
  • ساخت بتن‌های مسلح و غیر مسلح
  • قالب‌های لغزان و پیش تنیده
  • ساخت قطعات بتن پیش ساخته
  • بتن ریزی‌های حجیم

مزایای فوق روان کننده بتن

مزایای فوق روان کننده بتن

در ادامه این مطلب به طور مختصر و مفید به بررسی برخی از مهم‌ترین مزایای فوق روان کننده بتن می‌پردازیم.

1-کاهش انقباض

ناپایداری حجمی جرم بتن یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها در هنگام بکارگیری بتن انبوه است. آب موجود در بتن بعد از هیدراتاسیون، باعث ایجاد ترک در بتن می‌شود و همزمان با خشک شدن، به انقباض ناشی از خشک شدگی منجر می‌گردد.

در چنین مواردی است که فوق روان کننده‌ها به‌عنوان افزودنی‌های کاهنده انقباض وارد عمل می‌شوند و دوام کلی بتن را بهبود می‌بخشند.

2-کاهش ترک خوردگی حرارتی

با استفاده از فوق روان کننده‌ها می‌توان ثبات حجم بیشتری در مخلوط بتن ایجاد نمود و در نتیجه احتمال بروز انقباض یا ترک‌های حرارتی را کاهش داد.

نکته: از آنجایی که در خصوص بتن مسلح تنش‌های حرارتی کمتری وجود دارد، تقویت حرارتی در آن نیاز مبرمی نیست.

3-افزایش استحکام

فوق روان کننده‌ها باعث تقویت واکنش هیدراتاسیون سیمان می‌شوند و این موضوع استحکام اولیه بیشتری را به دنبال دارد. همچنین به کمک فوق روان کننده‌ها می‌توانیم به تولید بتنی با مقاومت فشاری بالا تا 22000 psi بپردازیم.

4-صرفه جویی در مصرف سیمان

در طرح‌های انبوه مخلوط بتن، با افزایش نسبت آب به سیمان از انقباض و جمع‌شدگی در بتن جلوگیری می‌کنند، امّا با این عمل مقاومت بتن کاهش می‌یابد. بنابراین تنها راه ممکن برای بهبود استحکام مخلوط نهایی، افزایش محتوای سیمان در طراحی مخلوط می‌باشد.

امّا با استفاده از فوق روان کننده‌ها دیگر نیازی به افزایش محتوای سیمان نخواهد بود و بدین ترتیب میزان زیادی از سیمان که پرهزینه‌ترین ترکیب موجود در مخلوط بتن به شمار می‌رود حفظ می‌شود.

5-فوق روان کننده بتن و زمان گیرش

به طور معمول فوق روان کننده‌ها تاثیری بر زمان گیرش مخلوط بتن برجای نمی‌گذارند. حتی اگر تاثیری داشته باشد، زمان تاخیر بیشتر از 15 دقیقه در زمان تنظیم اولیه نخواهد بود. با این حال، گزارش شده است که انواع فوق روان کننده بتن مبتنی بر لیگنوسولفونات می‌توانند زمان گیرش را تا یک ساعت به تاخیر می‌اندازند.

انواع فوق روان کننده بتن

تقسیم بندی انواع روان کننده‌های بتن:

  • نوع A: تنها به عنوان کاهش دهنده آب (Water Reducing Agent)
  • نوع D: کاهش دهنده آب همراه با خاصیت به تاخیر انداختن گیرش (Set-Retardation)
  • نوع E: کاهش دهنده آب همراه با خاصیت زودگیر کنندگی

در قسمت بالا با تقسیم بندی کلی انواع فوق روان کننده بتن آشنا شدیم. در ادامه با تعدادی از مدل‌هایی که به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرند آشنا می‌شویم:

  • میعانات ملامین فرمالدئید سولفونه (SMF)
  • میعانات نفتالین فرمالدئید سولفونه شده
  • لیگنوسولفونات‌های اصلاح شده (MLS)
  • استرهای سولفونیک اسید

سخن پایانی

مجموعه امامیان با بیش از 50 سال سابقه در عرصه تولید و عرضه قطعات و کفپوش های بتنی، همه روزه جهت ارائه خدمات و مشاورات مربوطه در خدمت مشتریان گرامی می‌باشد. شما می‌توانید جهت کسب آگاهی از قیمت انواع روان کننده و فوق روان کننده بتن هم اکنون با کارشناسان متخصص مجموعه امامیان تماس حاصل فرمایید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *