در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی مصالح مورد نیاز برای یک متر مربع موزاییک بپردازیم و با انواع ملات مورد استفاده در جهت کار با موزاییک آشنا شویم؛ با ما همراه باشید.
مصالح مورد نیاز برای یک متر مربع موزاییک
در مجموع ملات موزاییک همان مصالح مورد نیاز برای یک متر مربع موزاییک است که میتوان برای زیرکاری موزاییک از آن استفاده نمود. سه نوع ملات رایج جهت استفاده در این راستا عبارت اند از:
- ملات ماسه آهک
- ملات ماسه و سیمان
- ملات باتارد
ملات ماسه و آهک
در لیست مصالح مورد نیاز برای یک متر مربع موزاییک ملات ماسه و آهک قرار میگیرد که با مخلوط کردن ماسه ریزدانه به همراه شیره آهک به مقدار 175 تا 200 کیلوگرم در متر مکعب به دست میآید.
ملات باتارد
این نوع از ملاتها با مخلوط ماسه با دانههای ریز و اضافه کردن شیره آهک در سایزهای 100 تا 150 کیلوگرم سیمان در متر مکعب به دست میآیند.
ملات ماسه و سیمان
این ملات از ترکیب ماسه ریز به همراه سیمان با وزن 300 کیلوگرم در متر مکعب تولید میشود. ملات ماسه و سیمان دارای مقاومت بالایی است و محصول بادوامی به شمار میرود.
روان کننده بتن، یا مواد افزودنی بتن، به مصالحی اطلاق میشود که به ترکیب بتن اضافه میشوند تا خواص و عملکرد آن را بهبود دهند. برای موزاییک، که یک نوع پوشش سطحی است، مصالح مورد نیاز شامل یک آمیزه بتنی با کیفیت مناسب است که شامل سیمان، ماسه، ماسه سنگ، و آب است. همچنین، برای ایجاد یک سطح روان و صاف، افزودنیهایی مانند پلیمرها یا سطوح فعال کننده مواد ممکن است به آن اضافه شوند تا پایداری و عمر مفید موزاییک را افزایش دهند و از ترک خوردگی و ایجاد لایههای حاوی چسبندگی بین موزاییک و بتن جلوگیری کنند.
پر مصرف ترین ملات های موزاییک
برخی از پر مصرف ترین ملاتهای موزاییک همچون ملات باتارد، ملات ماسه و سیمان، ملات ماسه و آهک موادی هستند که در زیر کار محل موزاییک کاری مورد استفاده قرار میگیرند. در مجموع دو نوع ملات بنایی و ملاتاندود کاری وجود دارد. ملاتهای بنایی در جهت توزیع و انتقال نیرو در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از ملاتهای رایج بنایی عبارت هستند از:
- ملات ماسه و آهک
- ملات باتارد
- ملات سیمان
ملاتهای اندود کاری بیشتر برای سطوح صاف و یکدست، سطوح شیب دار و حتی تزئینات ساختمانی کاربرد دارند. از جمله ملاتهای اندود کاری عبارت هستند از:
- ملات پودر سنگ و سیمان
- ملات ماسه سیمان
- ملات خاک سنگ
- ملات گچ و خاک
- ملات موزاییک
- ملات کاهگل
فرآیند تهیه ملات مورد نیاز برای یک متر مربع موزاییک
تهیه مصالح مورد نیاز برای یک متر مربع موزاییک به دو صورت انجام پذیر است. ملاتهای ساختمانی با توجه به مشخصات و حجم کاری، از لحاظ سرعت گیرش به دو نوع قابل استفاده در پای کار یا خارج از ساختمان تقسیم میشوند.
برای مثال ملاتهایی مثل گچ و خاک، ماسه سیمان، دوغاب خاک سنگ، دوغاب آهک و… به دلیل سرعت گیرش معمولاً در حجم کم در پای کار تولید میشوند.
دیگر ملاتهای ساختمانی نیز با توجه به مقدار مصرف، در حجمهای گوناگونی خارج از ساختمان تهیه میشوند و سپس به پای کار انتقال پیدا میکنند. ملات موزاییک کاری نیز به همین شکل خارج از ساختمان تهیه میشود.
علل پرتی مصالح در تهیه ملات موزاییک
در استفاده از مصالح و از جمله مصرف سیمان، باید به بحث دور ریز یا به اصطلاح پرتی نیز توجه خاصی نشان داد. اساساً عوامل مختلفی بر مقدار پرتی هر یک از مصالح ساختمانی اثر میگذارد. برای مثال عوامل زیر در خیلی از موارد به بروز این مشکل منجر میشوند:
- پاره شدن کیسه سیمان
- پراکنده شدن در اثر باد
- مخلوط شدن با خاک
نکات کلیدی تهیه انواع ملات موزاییک
- شما برای کاشیهای دیواری به ملات کمتری نسبت به موزاییکهای کف نیاز پیدا میکنید.
- ملات ماسه سیمان مصرفی به جهت موزاییک کاری کم آب کاربرد دارد.
- حداقل ملات زیر موزاییک 2 سانتی متر میباشد.
بدین ترتیب، مقدار مصرف سیمان برای هر متر مربع دیوار بلوکی با ۵ کیلوگرم برابری میکند. به عبارت دیگر هر کیسه ۵۰ کیلویی سیمان، به جهت استفاده برای ۱۰ متر مربع دیوار بلوکی کاربرد دارد.
مقدار سیمان مورد استفاده در ملات دیوار چینی، بسته به نسبت ترکیب ماسه و سیمان، چیزی بین ۴ تا ۷.۵ کیسه سیمان یا ۲۰۰ تا ۳۷۰ کیلوگرم سیمان میباشد.
کلام آخر
مصالح ساختمانی امامیان عرضهکننده انواع و اقسام موزاییک در سراسر کشور از جمله واش بتن، موزاییک پرسی، موزاییک پلیمری، کفپوش بتنی پرسی و… در خدمت مشتریان گرامی است.شما عزیزان میتوانید هر نوع موزاییک پشت بام ، موزاییک حیاط و موزاییک پارکینگ را با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک را از مصالح ساختمانی امامیان تهیه نمایید.