logo
ارسال به سراسر کشور

ارسال در کمترین زمان ممکن

آنچه در این مقاله میخوانید
تمیز کردن موزاییک
آنچه در این مقاله میخوانید

جرمگیری و تمیز کردن موزاییک با ۶ ترفند بینظیر

تمیز کردن موزاییک (Mosaic cleaning) با جرم‌گیرهای قوی باعث از بین رفتن لعاب روی موزاییک و به زبان ساده باعث کچل شدن موزاییک می‌شود. پس برای حفظ زیبایی و دوام موزاییک بهتر است از ترفندهای دیگری استفاده کرد.‌ درست است که موزاییک‌ها مقاومت و استحکام زیادی در برابر هر نوع شرایط آب و هوایی دارند.

همچنین در تماس با مواد شیمیایی و شوینده‌ها مقاوم هستند؛ ولی استفاده از برخی روش‌های تمیز کردن موزاییک به ساختار و کیفیت موزاییک آسیب می‌زند. در نتیجه باعث تخلخل بیشتر روی سطح موزاییک و جذب گرد و خاک و کثیفی‌های بیشتر می‌شود‌.

تمیز کردن موزاییک

موزاییک‌ها جزو پرکاربردترین مصالح ساختمانی هستند که برای پوشش دادن کف و بدنه دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما بعد از گذشت مدتی به علت نشستن جرم و گرد و خاک روی موزاییک لازم است تا به روش صحیحی چنانچه باعث خرابی موزاییک نشود سطح آن‌ها را بشویید. برای پاک کردن موزاییک روش‌های زیادی وجود دارد که در ادامه برخی از این شیوه‌ها را به شما یاد می‌دهیم.

  • تمیز کردن موزاییک حیاط

مناسب‌ترین و ملایم‌ترین شوینده‌ای که برای تمیز کردن موزاییک‌های کف و بدنه حیاط خصوصاً موزاییک پرسی به کار می‌رود پودر ماشین لباسشویی است.

برای این کار مقداری پودر ماشین لباسشویی که حاوی آنزیم هست را درون چند لیتر آب جوش خوب حل کنید و روی موزاییک‌ها بریزید. اجازه دهید چند ساعتی این محلول روی موزاییک‌ها باقی بماند. سپس با کمک جارو سطح موزاییک‌ها را حسابی بسایید و در نهایت آبکشی کنید.

  • بهترین جرم گیر موزاییک

بعضی مواقع برای تمیز کردن موزاییک باید به سراغ جرم‌گیرهای مناسب مثل سرکه سیب با بکینگ پودر بروید. این دو ماده زمانی که با یکدیگر ترکیب می‌شوند مانند یک جرم گیر قوی هر گونه جرم و کثیفی را از روی سطح موزاییک از بین می‌برند.

ویژگی‌هایی که در یک جرم گیر موزاییک یا پاک کننده قوی موزاییک باید به آن دقت کنید عبارتند از:

۱. قدرت چسبندگی: این ویژگی برای جرم گیر قوی موزاییک بسیار مهم است تا موزاییک‌ها به درستی در هم چسبیده و در طول زمان جایشان نرود.

۲. انعطاف پذیری: جرم گیر باید انعطاف پذیری کافی داشته باشد تا با تغییرات دما و حرکت‌های سطحی کف و دیوار سازگار باشد.

۳. مقاومت در برابر آب: این ویژگی به ویژه برای استفاده در محیط‌های مرطوب و حمام‌ها بسیار مهم است.

۴. رنگ‌پذیری: بعضی جرم‌گیرها پس از خشک شدن رنگشان تغییر می‌کند. برای حفظ زیبایی موزاییک، بهتر است جرم گیری با رنگ‌پذیری مناسب انتخاب کنید.

تمیز کردن موزاییک

  • واکس براق کننده موزاییک

برای تمیز کردن موزاییک همیشه نباید از جرم‌گیرها و مواد شوینده قوی استفاده کرد. گاهی اوقات موزاییک‌ها سطح تمیزی دارند ولی فقط به خاطر مات بودن حالت کدر و کثیفی پیدا کرده‌اند‌. در چنین مواقعی برای جلوه دادن به آن‌ها باید با پاشیدن روغن اسطوخدوس سطح موزاییک‌ها را براق‌تر و درخشان‌تر جلوه دهید.

  • پاک کردن سیمان از روی موزاییک

از آنجایی که انواع موزاییک پرسی چسبندگی زیادی با سیمان ایجاد می‌کند بنابراین تمیز کردن موزاییک‌هایی که آغشته به سیمان هستند کار خیلی دشواری است. ولی هیچ نگران نباشید برای این کار کافیست سطح موزاییک‌ها را خیس کنید.

سپس مقداری کلر روی موزاییک بپاشید و با کمک فرچه روی موزاییک بکشید تا سیمان‌ها کنده شود. در نهایت مواد شوینده موزاییک را آبکشی کنید. یادتان باشد روش پاک کردن دوغاب از روی موزاییک هم به همین روش است.

توجه داشته باشید که شستن موزاییک با کلر ممکن است که مشکلات زیر را به وجود اورد پس هنگام استفاده از ان دقت کنید:

رخی از نکات مهم در استفاده از کلر برای شستن موزاییک عبارتند از:

  1. ضعیف کردن چسبندگی: استفاده از کلر ممکن است باعث ضعیف شدن چسبندگی موزاییک‌ها شود و باعث جدا شدن آنها از سطح شود.
  2. پوسیدگی و آسیب‌پذیری لبه‌ها: کلر می‌تواند به لبه‌های موزاییک‌ها صدمه بزند و باعث پوسیدگی آنها شود.
  • جرم گیر قوی موزاییک

یکی از قدیمی‌ترین جرم‌گیرها برای تمیز کردن موزاییک‌های مختلف مخلوط جوش شیرین با آب لیمو است. برای این کار ابتدا سطح موزاییک را خیس کنید و روی آن جوش شیرین بپاشید اجازه دهید جوش شیرین چند ساعت روی موزاییک باقی بماند. در نهایت روی آن آبلیمو اسپری کنید تا به یکباره تمام جرم‌ها و کثیفی‌ها از بین برود.

  • شستن موزاییک با جوهر نمک مایع جرم گیر

استفاده از جوهر نمک برای شستن موزاییک یکی از روش‌های معمول در تمیزکاری است. این روش معمولاً برای پاکسازی و پاک کردن لکه‌ها و کثیفی‌های موجود بر روی سطوح موزاییکی استفاده می‌شود. برای استفاده از این روش، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

آماده‌سازی:

برای شروع، ابتدا سطح موزاییکی را با آب بشویید تا کثیفی‌ها و ذرات خارج شوند. این کار می‌تواند به پاک کردن سطح بیشتر کمک کند.

تهیه محلول:

محلول جوهر نمک را آماده کنید. برای این کار، یک قاشق چایخوری از جوهر نمک را در یک لیوان آب حل کنید. می‌توانید از مقدار بیشتری جوهر نمک استفاده کنید اگر لکه‌ها یا کثیفی‌ها شدید باشند.

پاکسازی:

با استفاده از اسفنج یا پارچه نرم، محلول جوهر نمک را به طور مستقیم بر روی سطح موزاییکی بمالید. سپس با حرکات دایره‌ای یا صاف، سطح را پاک کنید. اگر لکه‌های خاصی وجود دارد، می‌توانید بر روی آن‌ها فشار بیشتری اعمال کنید.

شستشو:

پس از اینکه موزاییک به خوبی پاک شد، با استفاده از آب تمیز، سطح را بشویید تا اثرات جوهر نمک روی آن کاملاً حذف شود.

خشک کردن:

سطح موزاییک را با یک پارچه تمیز و نرم خشک کنید تا جلوگیری شود که آب باقی‌مانده باعث ایجاد لکه و یا رسوباتی شود.

قبل از استفاده از هر روش تمیزکاری، مطمئن شوید که به دستورالعمل‌های تهیه شده همراه با موزاییک شما توجه کرده و روشی که برای آن مناسب است را انتخاب کنید.

علت سیاه شدن موزاییک حیاط هر چیزی که باشد هیچ‌گاه برای تمیز کردن موزاییک از مایع جرم گیر استفاده نکنید، مگر اینکه موزاییک شما از نوع موزاییک پلیمری و لعاب‌دار باشد.

  • دستگاه تمیز کننده موزاییک

چنانچه شدت کثیفی و جرم موزاییک‌ها به قدری باشد که با مواد گوناگون از بین نرود. بهتر است برای جلا دادن به موزاییک‌ها از دستگاه تمیز کننده موزاییک با نام دستگاه کفساب استفاده کنید.

بهترین روش برای رفع شوره موزاییک

درست است که شوره‌های روی موزاییک کثیفی نیستند؛ ولی باعث از بین رفتن زیبایی و کیفیت سطح موزاییک می‌شوند. پس برای تمیز کردن موزاییک از شوره می‌توانید ۷ ترفندی که به شما آموزش دادیم را استفاده کنید و یا برای از بین بردن شوره موزاییک به سراغ نوشابه بروید. نوشابه خاصیت اسیدی دارد و هنگام تماس با شوره مانند یک جرم گیر قوی موزاییک عمل می‌کند.

سخن پایانی

برای پاک کردن لکه و کثیفی از روی موزاییک راهکارهای زیادی وجود دارد؛ ولی باید از روش‌ها و موادی استفاده کنید که باعث خالی شدن بند موزاییک‌ها و از بین رفتن لعاب موزاییک‌ها نشود. همچنین باعث ایجاد تخلخل‌هایی در سطح موزاییک نشود و به مرور زمان خوردگی و فرسودگی زیادی در موزاییک به وجود نیاورد.

البته اگر موزاییک مورد نظرتان از نوع موزاییک پلیمری و موزاییک افزودنی دار باشد هیچ‌گاه بر اثر تماس با قوی ترین جرم‌گیرها دچار خوردگی و خرابی نخواهد شد. از طرفی به دلیل لعاب و پلیمری که روی موزاییک‌ها قرار دارد در صورت کثیف شدن موزاییک به راحتی با مقدار کمی مواد شوینده ساده و آب موزاییک مثل روز اول جلا و درخشندگی پیدا می‌کند.

از این رو مصالح ساختمانی امامیان به عنوان یکی از معتبرترین مراکز فروش انواع موزاییک در کشور سعی کرده است بیشتر محصولات خود را به انواع و اقسام موزاییک‌های پلیمری، واش بتن افزودنی دار و… اختصاص دهد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *