اساساً جهت تولید موزاییک میتوان از دو روش اصلی پرسی و لرزشی استفاده نمود. برای درک میتوان گفت موزاییک نوعی کفپوش متراکم از جنس بتن محسوب میشود که تراکم خود را از طریق فشار پرسی یا لرزش (ویبره) به دست میآورد.
در ادامه این مطلب به بررسی مراحل تولید موزاییک (Mosaic production steps) و همچنین روشهای ساخت موزاییک میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
روشهای ساخت موزاییک
-
روش پرسی
یکی از روشهای مهم موزاییک سازی روش پرسی نام دارد. موزاییکهای تولیدی به روش پرسی از دو لایه تشکیل میشوند، در صورتی که موزاییکهایی به روش لرزشی تولید میشوند دارای یک لایه هستند. در این روش دستگاههای پرس برای ایجاد تراکم در سیمان به کار گرفته میشوند. موزاییکهایی که به این روش تولید میشوند، موزاییکهای پرسی نام دارند.
-
روش لرزشی
یکی دیگر از روشهای پرکاربرد جهت تولید انواع موزاییک ، روش لرزشی یا ویبرهای است. این روش تولید موزاییک در کشورهای اروپایی بیشترین استفاده را دارد. در طول تولید محصول با این روش هیچ فشاری بر روی موزاییک وارد نمیشود، در عوض جهت یکنواخت ساختن موزاییکها از دستگاههای لرزاننده بهره میبرند. همچنین در این روش تولید، موزاییکها دیگر نیازی به ساب خوردن ندارند.
مراحل تولید موزاییک
1- آماده سازی مصالح ساختمانی
در اولین بخش از مراحل تولید موزاییک مصالح ساختمانی پس از آماده سازی انبار میشوند و سپس مورد شستشو قرار میگیرند.
- تهیه سنگ ریزه (ریگهای رنگی): پس از استخراج سنگها از معادن گوناگون، آنها را به کارخانه میآورند و جهت تبدیل آنها به قطعات ریزتر، آنها را در دستگاهی به نام دستگاه سنگ شکن میریزند.
- انبار سیمان، پودر سنگ، آب: سیمان و پودر سنگ به همراه سنگ ریزه انبار میشوند تا سپس با یکدیگر مخلوط شوند.
- شستشوی مصالح: در ادامه به دو روش ماشینی یا دستی به شستشوی مصالح میپردازند تا بدین ترتیب هرگونه گرد و غبار از روی مصالح پاک گردد.
2- مخلوط سازی، قالب گیری و ساییدن
حال به بخش مهمی از مراحل تولید موزاییک یعنی مخلوط کردن مواد، قالب گیری و ساییدن میرسیم؛ این بخش به ترتیب شامل مراحل زیر میشود:
- مخلوط کردن: در این مرحله مصالح با نسبتهای معینی با یکدیگر مخلوط میشوند.
- قالب گیری: قالب پرسی ظرفی فولادی است و قالب ویبرهای از جنس پلاستیک نرم ساخته میشود.
- ساییدن: پس از قالب گیری موزاییکها به مرحله ساییدن میرسند. این یکی از مهمترین مراحل تولید موزاییک است چرا که در این بخش برروی زیبایی موزاییکها کار میشود. مرحله ساییدن را میتوان به 3 حالت ساب سنتی، ساب اتوماتیک و ساب نواری پشت سر گذاشت.
3- گرم خانه، بتونه کاری
- گرمخانه: در این مرحله میتوان از گرم خانه معمولی، گرم خانه بخار و گرم خانه آب گرم استفاده کرد. همچنین برخی از افراد روشهای سنتی را ترجیح میدهند. در روش سنتی بلوکها را در هوای آزاد میگذارند و هر چند ساعت یک بار به آنها مقداری آب میدهند.
- بتونه کاری: گاهی ممکن است در اثر جا به جایی بلوکها، ظاهری بعضی از آنها به هم بریزد، جهت رفع این مشکل از دستگاهی برای بتونه کاری بر روی سطح موزاییک استفاده میگردد.
- دپو کردن: در نهایت به مرحله دپو کردن میرسیم که برای رساندن موزاییکها به مقاومت پایه خود، آنها را در محیطی مناسب بر روی یکدیگر انباشته میکنند.
مراحل تولید موزاییک به روش لرزشی
مراحل تولید موزاییک به روش لرزشی یکی از روش های تولید موزاییک است که در آن تمامی مواد اولیه در ابتدای مراحل تولید موزاییک با هم مخلوط شده و سپس در قالبهای مخصوص پلاستیکی ریخته میشوند و در نهایت بر روی نوارهای نقاله قرار میگیرند.
نقش لرزاننده را در این روش تولید به وسیلهی نوار نقاله انجام میگیرد، به عبارتی نوار نقاله نقش لرزاننده را ایفا میکند. در آخرین مراحل، موزاییکها حدود 5 تا 6 ساعت نگهداری میشوند تا بدین صورت خشک شوند. در نهایت موزاییکهای ساخته شده به روش لرزشی را از قالب خارج میکنند تا به بازار فروش عرضه گردد. در این روش موزاییکها به خاطر سطح صافی که در اثر ویبره به دست میآورند، دیگر نیازی به ساب خوردن ندارند.
خرید موزاییک ار مصالح ساختمانی امامیان
حال که با مهمترین مراحل تولید موزاییک آشنا شدید، در پایان جا دارد اشاره کنیم که: مصالح ساختمانی امامیان عرضه کننده انواع و اقسام موزاییک در سراسر کشور از جمله واش بتن، موزاییک پرسی، موزاییک پلیمری، کفپوش بتنی پرسی و … در خدمت مشتریان گرامی است. شما عزیزان میتوانید هر نوع موزاییک حیاط و موزاییک پارکینگ و جدول بتنی را با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک را از مجموعه امامیان تهیه نمایید.