استفاده از ایزوگام و موزاییک دو روش قدیمی و کاربردی جهت عایق کاری پشت بام به شمار میروند. شما میتوانید با استفاده از موزاییک از ورود آب باران به داخل ساختمان جلوگیری کنید و گذشته از آن زیبایی ظاهری خوبی را نیز در این محیط ایجاد کنید. در ادامه این مطلب قصد داریم به مزایا و معایب موزاییک پشت بام بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
موزاییک پشت بام چیست
در سبکهای معماری مدرن به وفور به چشم میخورد که از موزاییک پشت بام جهت عایق کاری سقف ساختمانها استفاده میکنند. این پوشش محافظت کننده برخلاف محصولی مثل ایزوگام از زیبایی ظاهری خاصی برخوردار میباشد.
ویژگی های موزاییک پشت بام
- وزن سبک: اساساً وزن سنگین، یکی از معایب موزاییک پشت بام به شمار میرود. از همین روی باید موزاییکی را انتخاب کرد که دارای وزن سبکی باشد.
- مقاومت دمایی: موزاییک پشت بام دائماً در معرض نور خورشید و بارندگی قرار میگیرد، از همین روی این محصول باید در شرایط مختلف آب و هوایی از مقاومت کافی برخوردار باشد.
- مقاومت در برابر ضربات و فشار: بازسازی و تخریب موزاییک پشت بام امر دشواری است، از همین روی باید از همان ابتدا محصول مقاومی را انتخاب کرد.
- عدم لغزندگی: سطوح لغزنده میتوانند به یک عامل خطرآفرین در فصول سرما و بارندگی تبدیل شوند.
معایب موزاییک پشت بام
با وجود مزایای بسیاری که موزاییکها دارند، استفاده از آنها بهعنوان پوشش پشت بام دارای معایبی نیز است که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:
وزن سنگین
موزاییکها معمولاً وزن زیادی دارند که میتواند بر روی سازههای زیرین فشار وارد کند. این امر میتواند باعث نیاز به تقویت ساختار شود.
حساسیت به آب
اگر موزاییکها بهدرستی نصب نشوند یا درزهای بین آنها بهخوبی آببند نشود، امکان نفوذ آب به زیر ساخت وجود دارد که میتواند باعث آسیب به سازه شود.
سرما و یخزدگی
در مناطق سردسیر، موزاییکها ممکن است در اثر یخزدگی ترک بخورند یا آسیب ببینند. این موضوع میتواند نیاز به تعمیرات مکرر را به دنبال داشته باشد.
نگهداری و تعمیرات
موزاییکها نیاز به نگهداری و تمیز کردن دورهای دارند. در صورت بروز هرگونه آسیب، تعمیر آنها ممکن است زمانبر و هزینهبر باشد.
کمبود عایق حرارتی
موزاییکها بهتنهایی عایق حرارتی مناسبی نیستند و در صورت عدم استفاده از عایقهای حرارتی دیگر، میتوانند باعث افزایش مصرف انرژی در تابستان و زمستان شوند.
مزایای موزاییک پشت بام
- اساساً عمر موزائیک طولانی بوده و نیاز به تعویض ندارد.
- دارای شکل ظاهری زیبایی است و ظاهری بصری خوبی را به سطح پشت بام میبخشد.
معایب ایزوگام
- در برابر ضربه و فشار حساس بوده و همیشه امکان خرابی و پارگی آن وجود دارد.
- دارای وزن نسبتاً بالایی است.
حال که متوجه شدیم معایب موزاییک پشت بام کدام است، بد نیست نگاهی بر مزایا و معایب ایزوگام نیز داشته باشیم تا بدین ترتیب بتوانیم این دو محصول رقیب را با یکدیگر مقایسه کنیم:
مزایای ایزوگام
- نصب و تعویض آسان
- به علت پوشش با فویل، بخش زیادی از اشعه تابشی خورشید منعکس شده و بدین ترتیب گرمای کمی در ساختمان جذب میشود.
- دارای عمری طولانی است و به آسانی ترمیم میشود.
انواع موزاییک پشت بام
پیش از آنکه بخواهیم به مزایا و معایب موزاییک پشت بام بپردازیم، بهتر است نگاهی به انواع مختلف این محصول داشته باشیم تا یک آشنایی کلی در خصوص این نوع موزاییکها به دست آوریم.
موزاییک پلیمری
موزاییکهای پلیمری نسبت به سنگ طبیعی دارای مقاومت بیشتری هستند. تنوع در طرح و رنگ این محصولات باعث شده تا در موارد بی شماری کاربرد داشته باشد. شاید تنها نکته منفی این محصولات را بتوان در سطح بسیار صیقلی آنها دانست!
یکی از مشکلات نصب موزاییک پلیمری این است که معمولاً چسبندگی پشت موزاییک و ملات به خوبی انجام نمیشود، برای حل این مشکل باید در هنگام تولید، در پشت موزاییک از شن نخودی استفاده کرد؛ همچنین پاک کردن سطح موزاییک از گرد و غبار نیز میتوان کمک کننده باشد.
موزاییک پشت بام گرانیتی
موزاییکهای گرانیتی جهت استفاده در مسیرهای پرتردد بسیار مناسب هستند. بنابراین اگر در پشت بام خود فضایی را مختص به رفت و آمد در نظر گرفتهاید، استفاده از این مدل موزاییک بهترین گزینه موجود به شمار میرود.
موزاییک ویبرهای
گذشته از مزایا و معایب موزاییک پشت بام ویبرهای، این محصول یکی از پرکاربردترین کفپوش های پشت بام در تمام کشورهای دنیا از جمله آلمان و ایتالیا به شمار میرود.
موزاییک واش بتن
موزاییک واش بتن از نظر ظاهری نسبت به دیگر موزاییکهای پشت بام زیبایی متمایزی دارد. سنگ ریزههای به کار رفته در این موزاییکها، جلوهی خاصی به فضای پشت بام میدهند. همچنین تنوع رنگ موجود در این موزاییکها موجب شده تا طرفداران زیادی داشته باشد.
موزاییک پلاکی
در سطح رویی این موزاییک، پلاکهایی در ابعاد مختلف و شکلهای مربع و مستطیل قرار گرفته است. سطح این موزاییکها درون بتن موجود در لایهی زیرین محکم میشود و در نهایت به طور صاف و صیقلی در میآید.
موزاییک شیار دار
این نوع موزاییک دارای سطحی با پستی و بلندیهای منظم است. بیشترین کاربرد آن در پیاده روها میباشد. اما به علت ظاهر زیبا و طرحهای متنوعی که دارد، میتوان از آن به عنوان موزاییک پشت بام نیز استفاده نمود.
کلام آخر
مصالح ساختمانی امامیان عرضهکننده انواع و اقسام موزاییک در سراسر کشور از جمله واش بتن، موزاییک پرسی، موزاییک پلیمری، کفپوش بتنی پرسی و… در خدمت مشتریان گرامی است.شما عزیزان میتوانید هر نوع موزاییک پشت بام ، موزاییک حیاط و موزاییک پارکینگ را با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک را از مصالح ساختمانی امامیان تهیه نمایید.