موزاییک صنعتی (Industrial mosaic) نام محصولی است که در مقایسه با دیگر کفپوش ها از دوام بسیار بیشتری برخوردار میباشد. موزاییک صنعتی کفپوشی فوق فشرده محسوب میشود که در حقیقت نوعی بتن است که تراکم آن از طریق ویبره (لرزش) یا فشار پرس (5۰۰ تن) حاصل میشود. در ادامه خیلی دقیقتر به بررسی این نوع موزاییک میپردازیم.
موزاییک صنعتی چیست؟
موزاییک صنعتی در واقع نوعی کفپوش بتنی است که از مقاومت بالایی در برابر وزن بار و ماشین آلات سنگین در محیطهای صنعتی برخوردار میباشد. موزاییک صنعتی دارای تراکم زیادی است و از مواد اولیهای مثل سنگدانه، ماسه، سیمان، پودر سنگ، آب و گاهی برخی مواد اولیه تشکیل میشود.
ابعاد و طرحهای انواع موزاییک صنعتی متنوع بوده و مدل نهایی آن به سلیقه و خواسته مشتری بستگی دارد. این موزاییکها دارای دو لایه رویه (رنگ) و زیرین (نارین) هستند. تولید موزاییکهای صنعتی با استفاده از هر دو روش پرسی و ویبرهای انجام میگردد.
مواد اولیه این نوع کفپوشها درست مانند سایر موزاییکها بوده اما با این تفاوت که لایه زیرین موزاییکهای صنعتی در واقع همان بتن است و لایه رویه آن از سنگدانههایی با ابعاد مختلف، سیمان و سایر افزودنیها تشکیل میشود. این دو لایه با فشار پرسی بسیار بالایی به یکدیگر وصل میشوند. لایه زیرین موزاییک صنعتی در دارای ضخامت بیشتری نسبت به لایه رویه است، چرا که باید وزن و فشار لایه رویه را نیز متحمل شود.
کاربرد موزاییک صنعتی
این نوع موزاییک عمدتاً در کف و محوطه سولههای بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی موارد استفاده از این موزاییک پرکاربرد عبارت هستند از:
- پیاده رو
- حیاط منازل
- کف پارکینگها
- سولههای بزرگ
- محوطه سازی پارکها
موزاییک صنعتی رنگی
جالب است که بدانید موزاییکهای صنعتی نیز در اشکال و حتی رنگهای گوناگون نیز قابل تولید هستند. همچنین از آنجایی که این محصولات از ظاهری سفت و بتنی برخوردارند، استفاده از کمی رنگ در آن میتواند ظاهر بهتری به این نوع موزاییک بدهد.
رنگ بندیهای شاد و روشن موزاییک صنعتی در پارکها و اماکن نظیر آن قابل استفاده هستند. در این بین رنگهای عمقی بهترین نوع رنگ جهت استفاده برای موزاییک و کفپوش به شمار میروند. رنگهای عمقی در مرحله ساخت به مواد اولیه اضافه میشود.
روش نصب موزاییک صنعتی
جهت نصب این نوع موزاییک ابتدا باید یک لایه ملات نیمه خشک را با شیببندی مناسبی بر روی سطح مورد نظر بریزید. ضخامت آن معمولاً حدود 10 میلیمتر میباشد. در ادامه دوغابی از مواد پودر سنگ و سیمان (با نسبت 1 به 2) تهیه میکنیم و با ضخامت 2 تا 5 میلیمتر بر روی سطح بتن نیمه خشک پهن مینماییم. برای داشتن چسبندگی و استحکام بیشتر بهتر است از افزودنیها و چسب مخصوص استفاده کنیم.
حال به مرحله نصب موزاییک بر روی سطوح میرسیم. در این مرحله اگر با فضای باز یا سطح بزرگی رو به رو هستیم حتماً باید در فاصله هر 5 متر به اندازه 1 سانتی متر در انبساط را نیز در نظر بگیریم.
پس از اتمام کار نصب، به کمک یک چکش پلاستیکی به موزاییک ضربه میزنیم تا هوای داخل دوغاب و دوغابهای اضافی خارج شوند. حال میتوانیم دوغاب خارج شده را با استفاده از یک دستمال پاک کنیم.
تفاوت موزاییک صنعتی با موزاییک پلیمری
همانطور که اشاره داشتیم موزائیک صنعتی به دو شیوه ویبرهای و پرسی تولید میگردد. اما موزاییک پلیمری به روش ویبرهای در خط تولید قرار میگیرد. موزاییک صنعتی مناسب محیطهای عمومی بوده و ظاهر چندان مناسبی ندارد؛ اما از طرفی موزاییک پلیمری برای هر مکانی قابل استفاده است.
همچنین موزائیک صنعتی از قیمت کمتری نسبت به موزاییک پلیمری برخوردار میباشد، این موضوع عمدتاً به دلیل استفاده بیشتر بتن در آن میباشد. جهت خرید بهترین نوع موزاییک پرسی در رنگها و طرحهای متنوع، مصالح ساختمانی امامیان در خدمت شما است. موزاییک صنعتی پرسی در مجموعه امامیان علاوه بر دوام و کیفیت بالا دارای قیمت بسیار مناسبی نیز میباشد.
تفاوت موزاییک صنعتی با واش بتن
هر دو موزاییک صنعتی و واش بتن به روشهای ویبرهای و پرسی قابل تولید هستند. برخلاف موزائیک صنعتی که از ظاهر خشنی برخوردار است، واش بتن از ظاهری بسیار زیباتر برخوردار میباشد و در هر مکانی قابل استفاده میباشد.
خرید موزاییک صنعتی
مصالح ساختمانی امامیان عرضه کننده انواع و اقسام موزاییک در سراسر کشور از جمله واش بتن، موزاییک پرسی، موزاییک پلیمری، کفپوش بتنی پرسی و … در خدمت مشتریان گرامی است. شما عزیزان میتوانید هر نوع موزاییک حیاط و موزاییک پارکینگ را با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک را از مجموعه امامیان تهیه نمایید.