امروزه خیلی از مشتریان در تشخیص تفاوت موزاییک پلیمری یا پرسی (Polymeric or pressed mosaic) دچار تردید میشوند. این دو نوع کفپوش از شباهت های بسیاری برخوردارند، اما درعینحال دارای تفاوت های زیادی نیاز میباشند. سوال اینجاست که موزاییک پلیمری یا پرسی؟ کدام یک بهتر است؟
بررسی موزاییک پرسی
عمدتاً موزاییک های پرسی از دو سطح لایه رویه و لایه زیرین تشکیل میشوند. لایه رویه که حامل رنگ موزاییک است از پودر سنگ، سنگدانه های رنگی و رنگ های معدنی ساخته میشود. لایه زیرین موزاییک پرسی از ضخامت بیشتری نسبت به لایه رویه برخوردار بوده و قادر به تحمل فشار و وزن زیادی نیز میباشد. اما هنوز برای اینکه بین موزاییک پلیمری یا پرسی یکی را انتخاب کنیم زود است!
لایه زیرین از ترکیب سیمان، ماسه و آب تشکیل میشود. اصولا میزان معینی از این مواد را درون دستگاه میکسر ترکیب میکنیم و سپس درون قالب های مربوطه میریزیم. علت نامگذاری این نوع موزاییکها به نام پرسی این است که در آخرین بخش از تولید، با هدف ایجاد تراکم در این نوع موزاییک، از دستگاه پرس استفاده میکنیم.
سوال اینجاست که میزان فشار بر چه اساسی تعیین میشود؟ در پاسخ باید گفت این میزان بر اساس ابعاد موزاییک و همچنین نوع سنگدانه های به کار رفته در آن تعیین میشود. این نوع از کفپوش های پرسی باید پس از تولید ساب زده شوند. شایان ذکر است که تنوع رنگی موزاییک پرسی محدود است. در ادامه این مطلب خیلی دقیقتر به تفاوت موزاییک پلیمری یا پرسی میپردازیم.
بررسی موزاییک پلیمری
در سال های اخیر محصولات پلیمری بیش از گذشته گسترش یافتهاند، محصولاتی مثل کفپوش پلیمری، موزاییک پلیمری و سنگ مصنوعی از جمله محصولات پلیمری رایج به شمار میروند. یکی از ویژگی هایی که باعث افزایش جذابیت این محصولات شده است، تنوع رنگی و طرحهای بیشمار آنها میباشد. ماسه، رزین، رنگدانه و سیمان مواد اصلی تولید موزاییک پلیمری را تشکیل میدهند.
در اینجا منظور از رزین، مواد فوق روانکننده است که ساختار اصلی این موزاییک را شکل میدهد. این موزاییک در رنگ های متنوعی مثل قرمز، سفید، سبز، قهوهای، زرد و مشکی قابل خریداری است.
ترکیبات بکار رفته در تولید موزاییک پلیمری به شکلی است که به یک پیوند مولکولی بسیار قوی بین ذرات منجر میشوند. این ترکیبات از قدرت چسبندگی بالایی برخوردارند و در برابر اشعه خورشید نیز بسیار مقاوم هستند.
همچنین جذب بسیار پایین رطوبت و آلودگی از خصوصیات مهم موزاییک پلیمری محسوب میشود. یکی دیگر از ویژگی های مهم موزاییکهای پلیمری تنوع رنگی بیشمار این محصولات است. رنگدانه های مخصوص موزاییک پلیمری به همراه فوق روانکنندههایی به نام رزین استفاده میشوند.
مقایسه موزاییک پلیمری یا پرسی
در مقایسه موزاییک پلیمری یا پرسی باید گفت موزاییک پرسی با موادی از جمله ماسه، سیمان، سنگدانه، پودر سنگ و آب تولید میشود؛ این محصول در طرحها و ابعاد مختلفی قابل خریداری است.
از طرفی موزاییکهای پلیمری را داریم که بهطور مشابه از ماسه و سیمان تشکیل میشوند، با این تفاوت که ترکیباتی مثل رزین، رنگدانه های شیمیایی، ترکیبات پلیمری و افزودنی های شیمیایی نیز در تولید این موزاییکها کاربرد دارند.
-
تنوع رنگی
همانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدید تنوع رنگی در موزاییک پلیمری بسیار بیشتر از موزاییک پرسی است. موزاییک های سنتی عمدتاً در رنگ های قرمز و زرد تولید میشوند و به علت عدم استفاده از روانکنندهها در تولید آنها، اساسا نمیتوان انتظار تنوع رنگی زیادی را از آنها داشت. از طرفی این موضوع درباره موزاییک های پلیمری بسیار متفاوت است.
-
میزان مقاومت سایشی
موزاییک پلیمری یا پرسی؟ کدام یک از مقاومت سایشی بیشتری برخوردارند؟ میزان مقاومت سایشی موزاییک های پرسی یا حیاطی کم است، چرا که این محصولات پس از تولید ساب میخورند و به همراه رنگدانه های معدنی در لایه رویه تولید میشوند. در اکثر موارد موزاییک های پلیمری پس از مدتی شروع به فرسایش میکنند و تا حدی زیبایی اولیه خود را از دست میدهند.
از طرفی موزاییک های پلیمری با مقاومت سایشی بسیار بالایی که دارند، نوعی کفپوش ضد سایش محسوب میشوند. در مجموع استفاده از مواد پلیمری مزایای زیادی را در تولید محصولات مدرن به همراه دارد. این یک تفاوت مهم بین موزاییک پلیمری و موزاییک پرسی محسوب میشود.
-
میزان تراکم
تفاوت موزاییک پلیمری یا پرسی در میزان تراکم نیز قابل توجه است. در این بحث اگر به دنبال موزاییکی با تراکم بالا و مقاومت زیاد در شرایط یخبندان و سردسیر هستید باید به سراغ موزاییکهای پلیمری بروید.
مواد پلیمری موجود در این موزاییکها، تراکم بالاتری را به آنها میدهد؛ اساساً هر چه میزان این مواد افزایش پیدا کند تراکم این محصولات نیز بیشتر خواهد شد. از طرفی تراکم موزاییکهای حیاطی یا پرسی به میزان فشار دستگاه بستگی دارد.
۷ تفاوت موزاییک پرسی و پلیمری
حالا که با موزاییک پرسی (معمولی) و موزاییک پلیمری آشنا شدید شما را در ادامه با 7 تفاوت موزاییک پرسی و پلیمری آشنا میکنیم. اگر سوال شما این است که موزاییک پلیمری یا پرسی کدام را تهیه کنید، با ادامه مطلب همراه ما باشید.
۱- طرح و رنگ موزاییک پرسی و پلیمری
در تولید موزاییکهای پلیمری از یکسری رنگدانه های شیمیایی به رنگهای متنوع و زیبا استفاده میشود. به همین علت در موزاییکهای پلیمری طرح و رنگ متنوعتری نسبت به موزاییکهای پرسی دیده میشود. اکثراً رنگهای موزاییک پرسی به صورت رنگ زرد و قرمز است.
۲- مقاومت سایشی موزاییک پرسی و پلیمری
مقاومت سایشی موزاییکهای پرسی نسبت به موزاییکهای پلیمری خیلی کمتر است. پس چنانچه موزاییکهای پرسی به شیوه درستی نصب نشوند بدون شک با گذشت زمان دچار فرسایش سطح خواهند شد.
در صورتی که موزاییکهای پلیمری از مقاومت سایشی بالایی برخوردار هستند. فقط گاهی علت لق شدن موزاییک پلیمری درست نصب نشدن آنها است.
۳- تراکم و مقاومت موزاییک پلیمری و پرسی
موزاییکهای پرسی تراکم کمتری نسبت به موزاییکهای پلیمری دارند. به همین علت موزاییک پرسی در اثر تردد زیاد و تماس با مواد شیمیایی زود دچار ساییدگی میشوند.
۴- قیمت موزاییک پلیمری
چون برای ساخت موزاییکهای پلیمری نیز فرآیند و مصالح پیشرفتهتری نسبت به فرآیند تولید موزاییک پرسی به کار میرود. از طرفی موزاییکهای پلیمری تنوع طرح و رنگ بیشتری دارند بنابراین یکی از مهمترین تفاوت موزاییک پرسی و پلیمری اختلاف قیمت این دو محصول است.
۵- نحوه اجرای موزاییک پرسی و پلیمری
اگر چه هر دو موزاییک وزن سبکی دارند و نصب آنها بسیار آسان است؛ ولی به مراتب نصب موزاییک پلیمری خیلی آسانتر از موزاییک پلیمری است.
۶- ماندگاری موزاییک پرسی و پلیمری
در حقیقت موزاییکهای پلیمری تا ۵۰ درجه زیر صفر مقاومت خوبی از خود نشان میدهند. در حالی که موزاییک های پرسی دوام و ماندگاری زیادی در محیط سرد و یخبندان ندارند.
۷- استواری موزاییک پرسی و پلیمری
موزاییک پلیمری در هر نوع شرایط آب و هوایی و همچنین فشار ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع مقاومت عالی از خود نشان میدهد و دفرمه نمیشود. در صورتی که موزاییک پرسی اصلاً چنین مقاومتی ندارد.
تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی
با توجه به تفاوت موزاییک پرسی و پلیمری که تا اینجای متن با یکدیگر بررسی کردیم. باید گفت موزاییکهای پلیمری نسبت به ضخامت کم و چسبندگی خوبی که با ملات دارند از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند؛ ولی موزاییکهای معمولی یا همان پرسی اگر با ضخامت کم تولید شوند هیچ دوامی در برابر فشار و تغییرات دما نخواهند داشت. همچنین در اثر کوچکترین ضربه شکسته میشوند.
سخن پایانی
حال که سوال موزاییک پلیمری یا پرسی را پاسخ دادهایم، جا دارد اشاره کنیم که: مصالح ساختمانی امامیان عرضهکننده انواع و اقسام موزاییک در سراسر کشور از جمله واش بتن، موزاییک پرسی، موزاییک پلیمری، کفپوش بتنی پرسی و… در خدمت مشتریان گرامی است. شما عزیزان میتوانید هر نوع موزاییک حیاط و موزاییک پارکینگ و جدول دور باغچه را با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک را از مجموعه امامیان تهیه نمایید.