نصب و اجرای کفپوش بتنی پرسی (pressed concrete flooring installation) شامل یک فرایند اصولی میشود که اگر به درستی انجام گیرد نتایج مثبتی را به دنبال خواهد داشت. شما میتوانید با خواندن این مقاله بهطور مختصر و مفید، نحوه اجرای کفپوش بتنی پرسی را در بر بگیرید.
1- اقدامات ضروری قبل از اجرای کفپوش بتنی پرسی
پیش از شروع عملیات میبایست اقدامات لازم را جهت زیرسازی کار صورت دهید. زیرسازی یکی از مهمترین قسمت های اجرای کفپوش و جدول بتنی پرسی و در کل موزاییک است، از همین روی باید در اولین اقدام، به تهیه مواد مورد نیاز ذکر شده در متن زیر بپردازید.
2- اجرای اصولی و صحیح زیرسازی
پیش از هر چیز باید به این موضوع اشاره کنیم که اگر زیرسازی بهطور صحیح و اصولی انجام نشود، خطر شکستگی یا لب پریدگی کفپوشها افزایش میابد. همچنین دقت داشته باشید که امکان اجرای کفپوش بتنی پرسی بهطور مستقیم بر روی خاک وجود ندارد.
برای زیرسازی شما میتوانید از مخلوط طبیعی قلوهسنگ، شن، ماسه و… استفاده کنید؛ اما در این بین از نخاله های ساختمانی مثل گچ استفاده نکنید، چرا که این مواد در آینده نشست خواهند کرد. در نهایت پس از اجرای مخلوط زیرسازی، آب را بر روی خاک و مخلوط میگیریم و سپس از غلطک برای صاف کردن سطح استفاده میکنیم.
در ادامه با استفاده از دوربین یا شلنگ تراز، عمل شیب بندی را انجام میدهیم. در نهایت با توجه به شیب بندی ایجاد شده، ملات ماسه و سیمان را اضافه میکنیم.
3- مرزبندی با هدف جلوگیری از لغزش قطعات
پس از انجام زیرسازی لازم باید از دو طرف، دیوارهای جهت مرزبندی سطح کار ایجاد کنید. بدین شکل میتوان از لغزش قطعات در زمان کار و بعد از آن جلوگیری نمود.
در این خصوص بهتر است پیش از نصب کفپوشها، بهطور آزمایشی به مرزبندی آنها بپردازید. در این مرحله باید سطح بستر کاملاً یکدست باشد. بهترین روش برای انجام این کار نصب دو چوب یا دو میله در دو طرف و سپس حرکت وسیله صاف کننده میباشد.
4- ملات مورد استفاده در زیر کار و شیوه ساخت آن
اجرای کفپوش بتنی پرسی به دو روش مختلف امکانپذیر است. روش اول با استفاده از ملات ساده (ماسه، سیمان و آب) صورت میگیرد، چرا که گیرش اولیه این کفپوش چیزی حدود 20% میباشد و در نتیجه نیازی به ملات دوم ندارد.
در روش دوم ما شیوه بسیار بیدردسرتری را پیش میگیریم و آن استفاده از روش بدون ملات خیس است. در این روش شما بدون نیاز به استفاده از ملات، قطعات را به صورت پازلی روی زیرسازی اجرا میکنید و سپس بر روی قطعات ماسهبادی میریزید. در پایان نیز با یک جارو ماسهبادیها را به داخل درزها هدایت میکنید.
روش ملات خشک روش سادهتری است و یکی از مهمترین مزایای آن قابلیت جا به جایی قطعات میباشد. به همین سادگی با استفاده از این دو روش ساده، مخصوصاً روش دوم میتوانید به اجرای کفپوش بتنی پرسی بپردازید.
5- کفپوش بتنی پرسی
بعد از طی کردن مراحل بالا، اگر از ملات خیس جهت اجرای کفپوش بتنی پرسی استفاده کردهاید، باید پس از ریختن ملات، کفپوش های بتنی پرسی را بهطور مرتب و تمیز در کنار یکدیگر قرار داده تا در ادامه با زدن چکش به صورت صحیح و مرتب، کفپوشها بر روی ملات قالب شوند.
از طرفی اگر از روش ملات خشک برای اجرای کفپوش بتنی پرسی استفاده میکنید، روند بسیار سادهتری در پیش روی شما قرار دارد. در این زمان کافی است کفپوشهارا بهطور پازلی و مرتب در کنار هم بچینید. در زمان چینش فاصله 3 تا 5 میلیمتری بین قطعات را رعایت کنید و سپس مراحل زیر را دنبال کنید.
6- بندکشی اصولی
در مجموع کفپوش های بتنی پرسی بندکشی ندارند و به همین صورت مورد استفاده قرار میگیرند. اما اگر از روش ملات خشک برای اجرای کفپوش بتنی پرسی استفاده نمودهاید، باید از ماسهبادی استفاده کنید. به عبارتی باید ماسهبادی را بر روی قطعات ریخته و سپس با استفاده از جارو، این مواد را به سمت درزها هدایت کنید و به کار خود پایان دهید.
اگر از روش ملات خیس برای اجرای کفپوش بتنی پرسی استفاده میکنید نیازی به بندکشی نیست اما اگر خیلی روی بندها حساس هستید، میتوانید از ماسهبادی و جارو برای پر کردن درزها استفاده کنید.
سخن پایانی
مصالح ساختمانی امامیان عرضهکننده انواع و اقسام موزاییک در سراسر کشور از جمله واش بتن، موزاییک پرسی، موزاییک پلیمری، کفپوش بتنی پرسی و… در خدمت مشتریان گرامی است. شما عزیزان میتوانید هر نوع موزاییک حیاط و موزاییک پارکینگ را با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک را از مجموعه امامیان تهیه نمایید.