واش بتن و موزاییک دو کفپوش پرکاربرد هستند که در گوشه و کنار شهر یافت میشوند. این دو کفپوش زیبا با وجود تمام شباهت هایی که دارند از تفاوت هایی نیز برخوردار میباشند.
آشنایی با دو کفپوش واش بتن و موزاییک
واش بتن یا بتن شسته شده نوعی کفپوش خوش ظاهر است که از ترکیب سنگدانه های ریز و درشت رنگی به همراه مواد افزودنی ساخته میشود. در نهایت نیز روند ساخت واش بتن با ساب زدن سطح رویی با هدف نمایان ساختن شن دانه ها به پایان میرسد. واش بتن ها به دلیل رنگ طبیعی و جذابی که دارند، در هر جایی که استفاده شوند توجه عموم را به خود جذب میکنند.
در بحث تفاوت واش بتن و موزاییک (concrete wash and mosaic difference) باید گفت موزاییک ها نوعی کفپوش های بتنی هستند که به دو روش پرسی و ویبره ای ساخته میشوند. مواد تشکیل دهنده این موزاییک شامل سیمان، سنگدانه، پودر سنگ، ماسه و آب میشود. موزاییک ها در طرح های گوناگونی تولید میشوند.
همچنین به غیر از طرح، موزاییک ها در انواع تک لایه، دو لایه، پلیمری و شسته شده نیز وجود دارند که هر یک با کاربرد خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. در نهایت میتوان گفت موزاییک ها به دو دسته داخلی و بیرونی نیز دسته بندی میشوند.
تفاوت واش بتن و موزاییک در شکل ظاهری
اگر بخواهیم به تفاوت واش بتن و موزاییک از نظر شکل ظاهری بپردازیم، میتوانیم بگوییم که این دو کفپوش دارای ظاهر کاملا متفاوتی هستند. به این شکل که موزاییک ها عمدتا در قالب و طرح هایی بسیار متنوعی ساخته میشوند، اما واش بتن ها تنها با استفاده از سنگدانه های رنگی تولید می شوند. به بیان دیگر تفاوت واش بتن و موزاییک از نظر ظاهری کاملا متفاوت است.
تفاوت واش بتن و موزاییک در خط تولید
تفاوت واش بتن و موزاییک در روش تولید نیاز قابل توجه است. اساسا برای تولید واش بتن از ملات بتنی بهره میبرند و پس از ترکیب این ملات، آن را بر روی میز ویبره قرار می دهند و پس از آن به اضافه کردن مواد افزودنی میپردازند. سپس مواد به عمل آمده ساب می خورند تا سنگدانه های روی آن به زیبایی هر چه تمام تر ظاهر شوند.
از طرفی روش تولید در موزاییک کاملا متفاوت است. ابتدا به طور کاملا ساده ملات و مواد افزودنی های بتن را با یکدیگر ترکیب می کنند، پس از آن این ترکیب را در قالب های استاندارد و مخصوص می ریزند و سپس ب روی میز ویبره قرار می دهند.
اما این پایان ماجرا نیست و بعد از این مرحله موزاییک ها باید به اتاق کیورینگ فرستاده شوند تا در نهایت مواد به عمل بیایند. پس از اتمام این مراحل موزاییک های ما آماده می شوند.
تفاوت واش بتن و موزاییک در مشخصات فنی
در این بخش به بررسی تفاوت فنی واش بتن افزودنی و موزاییک پلیمری میپردازیم. تفاوت فنی این دو چندان زیاد نیست چرا که این دو محصول تنها از نظر وزن با یکدیگر تفاوت دارند؛ به شکلی که هر یک متر مربع موزاییک دارای ۵۵ کیلوگرم و هر یک متر مربع واش بتن رزینی دارای ۸۰ کیلوگرم وزن میباشد.
اما در مجموع این دو کفپوش در موارد زیر دارای مشخصات فنی یکسانی میباشند:
- فرایند تولید
- مقاومت دمایی
- مقاومت خمشی
- نوع و عیار سیمان
- حداقل مقاومت فشاری و سایشی
این نکته را در نظر داشته باشید که واش بتن بدون افزودنی از کیفیت کمتری نسبت به موزاییک پلیمری برخوردار میباشد.
تفاوت واش بتن و موزاییک در مزایا
مثل هر محصول دیگری این کفپوش ها نیز دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، مواردی که تفاوت واش بتن و موزاییک را پررنگ میکند. در ادامه این مطلب به بررسی هر مزایا و معایب هر دو مدل میپردازیم.
مزایا و معایب موزاییک
از جمله مهم ترین مزایا و معایب موزاییک عبارت هستند از:
مزایای موزاییک
- قیمت مقرون به صرفه
- دارای استحکام و مقاومت بالا
- تنوع زیاد در رنگ، طرح و مدل
- نصب راحت با سرعت عمل بالا
- مقاومت در برابر انواع فرسایش
- مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف
معایب موزاییک
- حساسیت زیاد به درصد مواد افزودنی
- حساسیت بالا به رنگدانه های حین طرح اختلاط
- حساسیت بالا در زمان میکس محصول و مواد دیگر
مزایا و معایب واش بتن
از آن جایی که انواع واش بتن در دو نوع متفاوت با مواد افزودنی و بدون مواد افزودنی تولید می شوند، مقاومت و استحکام هر یک از آن ها نیز متفاوت است. از همین روی اگر بخواهیم مزایا و معایب این محصول را بررسی کنیم، باید به این موضوع توجه کافی نشان کنیم.
مزایای واش بتن
- نصب آسان
- رنگ بندی بسیار متنوع
- قیمت معقول و مقرون به صرفه
- مقاومت بالا، بدون نیاز به مراقبت
- لغزندگی بسیار کم به دلیل سطح برجسته
- ظاهر زیبا و جذاب با سطح برجسته و ساب خورده
معایب واش بتن
واش بتن، یا به طور کاملتر بتن اصطکاکی، یک ماده ساختمانی پرکاربرد است که از ترکیب سیمان، آب، ماسه و سایر مواد مخلوط شده تشکیل شده است. این ماده در ساخت و سازهای مختلف به کار میرود، اما مانند هر مادهای، دارای معایبی نیز است معایب واش بتن موارد زیر است:
- ضعیف بودن در کشش: بتن، در مقابل فشار، مقاومت خوبی دارد اما در برابر کشش، مقاومت کمی دارد. این معایب آن را در برابر نیروهایی مانند لرزههای زمینی ضعیف میکند.
- ترک خوردگی: با گذر زمان و تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی مانند رطوبت، حرارت، و تغییرات دما، بتن ممکن است ترک خورده و تخریب شود.
- حساسیت ویژه در هنگام تولید
- غیر قابل استفاده در مناطق سردسیر
- فاقد مقاومت فشاری لازم در امکان پر تردد
سخن پایانی
مصالح ساختمانی امامیان عرضهکننده انواع و اقسام موزاییک در سراسر کشور از جمله واش بتن، موزاییک پرسی، موزاییک پلیمری، کفپوش بتنی پرسی و… در خدمت مشتریان گرامی است. شما عزیزان میتوانید هر نوع موزاییک حیاط و موزاییک پارکینگ را با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک را از مجموعه امامیان تهیه نمایید.